Ana Sayfa | Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ | Yasal Uyarı | İletişim   

A'dan Z'ye Vajinismus ve Cinsel Problemler … "Kesin çözüm için yanınızdayız" HERA KADIN SAĞLIĞI MERKEZİ VAJİNİSMUS ve CİNSEL PROBLEMLER TEDAVİ MERKEZİ
 
Ana Sayfa Merkezimiz Hakkında Tedavi Programı Randevu İletişim

VAJİNİSMUS

Vajinismus Tanımı
Vajinismus Nedenleri
Vajinismus Türleri ve Riskler
Genital Anatomi
Vajinismus Teşhisi
Vajinismus Tedavisi
Hipnoz Tedavisi
Vajinismusta Erkek Eş Problemleri
Bekarlarda Vajinusmus
Vajinusmus ve Gebelik
Önerilmeyen Tedavi Yöntemleri
Vajinismus Hakkındaki Yanlışlar
Kliniğimizde Vajinismus Tedavisi
Bilimsel Çalışmalarımız
Bilimsel Yayınlar
Vajinismus Tarihçesi

CİNSEL BİLGİ ve PROBLEMLER

Cinsel İlişki Evreleri
Anorgazmi (Orgazm Olamama)
İlk Cinsel İlişki
Cinsel İsteksizlik- Soğukluk
Hamilelikte Cinsel Yaşam
Menopozda Cinsel Yaşam
Vajinal Kuruluk
Ergenlik Çağı Değişimleri
Kızlık Zarı
G noktası ve Klitoris
Evlilik hakkında


G noktası ve Klitoris

Tarihçe
İlk defa 1950 yılında jinekolog bilim adamı Dr. Ernest Gräfenberg tarafından “International Journal of Sexology” isimli dergide yayımlanmış bir makalede kadınlardaki vajina ön duvarında bulunan hassas bir bölgeden bahsedilmekteydi. Aslında Gräfenberg yazdığı makalesinde bu hassas bölgeden farklı bir anatomik bölge olarak söz etmemiştir.

Daha sonralarında (1982 yılında) Alive Kahn Ladas tarafından bu bölgeye yeniden işaret edilerek bahseden ilk kişinin ismine atfen bu noktaya “Gräfenberg noktası” veya kısaltılmış olarak “G noktası (G spot)” ismi verilmiştir.

G noktası nerededir?

Kadınlarda vajinal girişten yaklaşık 3-4 cm içeride, üst duvarda, idrar kanalının hemen komşuluğunda erkekteki prostat bezine benzer şekilde sıvı üreten “skene bezleri” ve kasılma özelliği taşıyan (erkektil doku) bulunmaktadır. İşte bu dokuya G noktası adı verilir ve uyarılması sonrasında salgı salgısının artışı ile birlikte uyarılma gerçekleşmektedir.

Skene bezleri erkekteki prostat bezi gibi idrar kanalını (üretra) çevrelemektedir ve o meşhur zevkin kaynağı vajina ön (üst) duvarı değil, bu bezler ve bezlerin kanal kısımlarıdır.

Kadın genital anatomisi ile ilgili bilgiler için tıklayınız >>>

Nasıl bir histir?
G noktasının cinsel ilişki sırasında aralıksız olarak uyarılması ile öncelikle bir idrar hissi oluşur, daha sonrasında uyarılma devam ettiği sürece bu his müthiş bir zevke dönüşmektedir.

Varlığı halen tartışmalıdır..
Ancak halen tıp çevrelerinde varlığı tartışmalı olan G noktası daha çok magazinsel anlamda kendisine oldukça güzel bir yer edinmiştir.

Sonuçta kadın ve erkek vücudunda pek çok erojen (uyarılmaya açık) bölge vardır ve önemli olan “doğru partner tarafından doğru bölgelerin” keşfidir.
Cinsel uyarılma olmaksızın yalnızca G noktasının uyarılması ile bir kadının orgazm olması mümkün görülmezken bir kadın yalnızca zihninde hayal kurarak hiçbir elle uyarı olmaksızın dahi orgazma ulaşabilir. Unutmayınız ki “en büyük ve en önemli” cinsel organımız beynimizdir.

Orgazm Olmada Klitoris

Klitoris (Clitoris) kadınlarda pubis tepesini hemen alt kısmında yer alır ve anatomik olarak erkeklerdeki penis başının kadınlardaki karşılığıdır.

Klitorisin hemen altında idrar deliği, idrar deliğinin de hemen altında ise vajinal giriş yer almaktadır. Dıştan düğme gibi görülen klitoris içten “Y harfi” şeklindedir. Üstte ve yanlarda iç dudaklarla çevrilidir.

Klitoris, kadınlarda haz ile ilgili sinirsel yoğunluğun bulunduğu bir bölgedir. Cinsel ilişki veya masturbasyon sırasında klitoris erkeğin penisi gibi sertleşmektedir. İçindeki zengin kan damarlarının dolması sonucunda kadın orgazmında önemli bir işlevi bulunmaktadır.

Bazı kadınlar orgazmı partnerleri ile ilişki sırasında penisin vajinaya girmesi ile yaşarken (koital orgazm) bazıları da yalnızca klitorisin elle uyarılması ile kısıtlı bir şekilde yaşarlar (klitoral orgazm).

İlgili linkler
Kadınlarda cinsel ilişkinin evreleri >>>
Orgazm olma >>
 


Eleştiri ve Sorularınız için bize yazınız hera@vajinismusmerkezi.com
Sitenin tüm içeriği Jin. Op. Dr.Süleyman Eserdağ tarafından hazırlanmıştır.
© 2007 Yazarın izni olmadan bilgi veya resimlerden kesinlikle alıntı yapılamaz.